Росія готова до гібридної капітуляції - Піонтковський

Росія готова до гібридної капітуляції - Піонтковський
Російський політолог Андрій Піонтковський

У Росії назріває розкол еліт путінського режиму

Режими всіх авторитарних держав падають так, як свого часу сталінський, не внаслідок масового повстання, а шляхом розколу еліти або змови еліт. У Росії події розвиваються саме таким чином.

Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив російський політик, біженець, який виїхав з РФ, Андрій Піонтковський.

«Я не кажу про те, що завтра приберуть Путіна і взагалі зміниться модель російської влади. Але необхідність зміни цього персонального бренда є абсолютно очевидною. Так, повітря надії на збереження влади Путіну дає обрання Трампа. Але тут більше ілюзій… Республіканський істеблішмент триматиме Трампа у достатньо чітких рамках. Ті люди, які претендують зараз на призначення на посаду держсекретаря, є переконаними противниками путінського режиму», - сказав він.

Піонтковський нагадав про останні скандальні події в РФ: арешт колишнього міністра економічного розвитку Олексія Улюкаєва, вбивство Бориса Нємцова, конфлікт між ФСБ і Рамзаном Кадировим.

«Ось це показник. Це невдоволення силовиків, яке, що цікаво, поділяється більшістю населення Росії. Мається на увазі посилення влади Кадирова, яким усі незадоволені. Я також поділяю це невдоволення… Візьміть також приклади арештів силовиків у Слідчому комітеті, зникнення з політичної сцени низки осіб, які є недоторканними, людей з близького оточення Путіна. Йдеться про Володимира Якуніна, Сергія Іванова, керівника митниці (колишній голова Федеральної митної служби РФ Андрій Бельянінов, у якого влітку 2016 року під час обшуку силовики знайшли майже мільйон доларів. – «Главком»).  Я був тоді підлітком, але досить добре пам’ятаю зиму 1952-1953 років, останні місяці життя Сталіна. Та ж сама атмосфера нині: боротьба кланів тощо», - зазначив політолог.

Він висловив переконання, що російські делегації їдуть до Вашингтона не випадково.

«Вони всі думають про гібридну капітуляцію. Усім, хто цікавиться переговорами Росії і Заходу, раджу прочитати інтерв’ю Майкла Макфола (посла США у Росії 2012 – 2014 років) газеті «КоммерсантЪ» у день виборів президента США 8 листопада. Він там міркує, будучи абсолютно впевненим, що Клінтон виграє і він стане великим чиновником. Там же він дає відповіді на нагальні питання. Мовляв, ви (росіяни. – «Главком») йдете з Донбасу, Крим поки що ваш. Але щоб без вибриків, щоб іти з Донбасу повністю. На це Захід зараз погодився. У тому інтерв’ю є дуже цікава фраза, мовляв, нам би дуже не хотілося доводити до опублікування добре нам відомих особистих даних усіх членів російського керівництва… Отже, тривають серйозні перемовини про умови капітуляції, гібридної капітуляції Росії», - вважає Піонтковський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: