Росія готує тендер на будівництво ще однієї електростанції в окупованому Криму

Росія готує тендер на будівництво ще однієї електростанції в окупованому Криму

За словами російського мініістра станцію планують побудувати на заході півострова у Сакському районі

Міністерство енергетики РФ готує новий тендер на спорудження ще однієї електростанції в окупованому Криму.

Про це повідомляє Meduza.

«Росія має намір оголосити новий тендер на спорудження електростанції у Криму. Про це заявив заступник міністра енергетики В'ячеслав Кравченко», - пише видання.

За словами Кравченка, потужність нової станції, нібито, складе 100-120 мегават, її планують побудувати на заході півострова у Сакському районі.

Наразі окупаційна влада Криму вже будує дві теплоелектростанції по 470 мегават у Севастополі та Сімферополі. Завдяки їм Москва сподівається зменшити нестачу об'єму електроенергії на півострові. Саме на цих об'єктах Росія планувала використати завезені до Криму обманним шляхом німецькі турбіни Siemens.

За заявою німецької компанії Siemens, на ці електростанції відправили їх парогазові турбіни, вироблені за контрактом для Краснодарського краю. У зв'язку із цим Siemens призупинила постачання генеруючого устаткування російським держкомпаніям та звернулася до суду.

Як повідомлялося, турбіни фірми Siemens опинилися у окупованому Криму, незважаючи на введену Євросоюзом експортну заборона, пов'язана із незаконною анексією півострова Росією. За заявами Siemens, фірма має намір домогтися повернення своїх турбін через суд. Москва, зі свого боку, заявляла, що у Криму є винятково турбіни російського виробництва.

Як повідомлялося, Німеччина хоче розширення санкцій проти Росії через скандал із Siemens.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: