Росія може використати «Захід-2017» для вторгнення у Польщу та країни Балтії - НАТО

Росія може використати «Захід-2017» для вторгнення у Польщу та країни Балтії - НАТО

Після вторгнення РФ до Криму та її втручання у війну в Сирії, НАТО не довіряє Кремлю та висловлює побоювання, що Росія може використати військові навчання як «троянського коня»

В НАТО запевнили, що пильно спостерігатимуть за російсько-білоруськими військовими навчаннями «Захід-2017», так як вбачають загрозу вторгнення з боку РФ у Польщу та країни Балтії, передає Aljazeera.

Як повідомляє видання, члени НАТО запевнили, що уважно стежать за масштабними військовими тренуваннями Росії з 2013 року та «Захід-2017» не виняток.

Але після вторгнення РФ до Криму та її втручання у війну в Сирії, НАТО не довіряє Кремлю та висловлює побоювання, що Росія може використати військові навчання як «троянського коня», для вторгнення в Польщу та країни Балтії.

«Ми не можемо бути абсолютно спокійними. Біля території Литви знаходиться велика іноземна армія», - висловився міністр оборони Литви Раймундас Каробліс.

Він додав, що у «Заході-2017» бачить ризик виникнення випадкового конфлікта та ймовірність того, що Росія залишить війська в сусідній Білорусі.

Окрім того повідомляється, що у разі потенційного вторгнення Росії у країни Балтії чи Польщу, нові багатонаціональні сили НАТО готові відразу відреагувати. 

Як відомо, спільне російсько-білоруське навчання «Захід-2017» пройде в період з 14 по 20 вересня під керівництвом начальників генеральних штабів збройних сил - перших заступників міністрів оборони Росії та Білорусі на білоруській території і трьох полігонах РФ. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: