Росія намагається зупинити вступ Чорногорії в НАТО, але не може – Bloomberg

Росія намагається зупинити вступ Чорногорії в НАТО, але не може – Bloomberg

Включення 200 миль узбережжя Чорногорії в Альянс закріпить майже повний контроль НАТО над Північним Середземномор'ям

«Росія, як і раніше, намагається зірвати вступ Чорногорії до НАТО за допомогою численних кібератак після невдалої спроби державного перевороту минулого року, але ніхто не зможе завадити приєднанню маленької балканської держави до Альянсу вже наступного місяця, заявив міністр оборони країни Предраг Бошкович», – передає Bloomberg.

Законодавці держави, що має вихід в Адріатику, офіційно схвалять вступ в НАТО в п'ятницю, сказав Бошкович. Чорногорія сподівається взяти участь у саміті Альянсу 25 травня як повноправний член, зазначив він.

У статті йдеться, що це схвалення свідчить про зміну геополітичної лояльності колишньої югославської республіки, яку історично об'єднували з Росією релігійні і культурні зв'язки. Включення 200 миль її узбережжя в Альянс закріпить майже повний контроль НАТО над Північним Середземномор'ям.

Бошкович заявив, що його міністерство намагається «на щоденній основі» оборонятися від «кібератак на державні інститути» і комп'ютери військових офіцерів, що містять секретні дані. «У Росії є свої інтереси, і вона це продемонструвала, – сказав міністр. – Звичайно, це Кремль. Це факт».

«Військовий потенціал Подгориці близький до нуля, однак географічне розташування дозволяє посилити контроль за Балканами», – прокоментував вступ Чорногорії до НАТО міністр оборони Росії Сергій Шойгу в середу.

«Чорногорія в курсі щодо свого розміру, – зазначив Бошкович. – Але, що має більше значення, ми хочемо зробити свій внесок у те, щоб зробити традиційно неспокійні Балкани більш безпечним місцем».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: