Росія не має політичної волі для призначення професіонала на посаду посла в Україні, - дипломат

На думку дипломата, наразі в України немає серйозних приводів для розірвання дипломатичних відносин з Росією

Російська Федерація не має політичної волі для не публічного призначення професіонала на посаду посла в Україні, тому краще наразі обійтися без нього. Таку думку в ефірі телеканалу «112 Україна» висловив дипломат, експерт з європейської інтеграції Вадим Трюхан.

«Україна вперше на дипломатичному фронті проявила політичну волю і не дала агреман на призначення цієї людини (Михайла Бабича, - ред). У такій ситуації повинен пройти час, щоб сторони визначилися, що їм робити далі, але в нас стан тимчасово повірених. Ідеально було б, якби сторони узгодили кандидатури не публічно, професійних дипломатів, і тут би був посол, який реально займається мирними переговорами в Мінську, досягає якогось прогресу. Але оскільки політичної волі російських високопосадовців на це немає, то краще зараз бути без послів, а з тимчасово повіреними», - зазначив він.

При цьому Трюхан підкреслив, що Україні потрібно було розірвати дипломатичні відносини, коли Росія анексувала Крим, адже наразі особливих приводів для цього немає.

«Але ситуація може змінитись в будь-який момент. Якщо Росія піде на ескалацію, тоді виникнуть підстави, щоб Україна розірвала відносини», - додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: