Росія не підтримує заборону ядерної зброї

Росія не підтримує заборону ядерної зброї
WarTime

Невдовзі сесія ООН розгляне ініціативу щодо заборони ядерної зброї у світі

Росія не підтримує ініціативу вироблення конвенції про заборону ядерної зброї, заявив директор Департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС Росії Михайло Ульянов, передає РИА Новости. За його словами, в цьому питанні солідарні всі члени «ядерної п'ятірки».

«Все це нагадує нонсенс, тому що неядерні країни заборонятимуть те, чого не мають у своєму розпорядженні, а власники ядерної зброї - практично всі, я так розумію, в переговорах участі не братимуть», - прокоментував Ульянов ініціативу щодо заборони ядерної зброї у світі, яка розглядатиметься на сесії ООН.

Такі кроки, за словами російського дипломата, можуть завдати шкоди Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ), «тому що створюються два паралельних режими - один визнає законність ядерної зброї в руках «п'ятірки», а інша угода як би ставить це під сумнів». «Звичайно, багато в чому, це політико-пропагандистська акція, як мені здається, досить неприємна. Ніхто не прораховував, які наслідки будуть для ДНЯЗ», - сказав він.

На питання, чи підтримають таку конвенцію інші країни, які офіційно володіють ядерною зброєю, представник МЗС РФ відповів: «Ні, звичайно».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: