Росія не пустила представників ОБСЄ до українського журналіста Сущенка

Росія не пустила представників ОБСЄ до українського журналіста Сущенка
Роман Сущенко

Влада РФ відмовила представникам ОБСЄ у відвідуванні незаконно утримуваного за ґратами Романа Сущенка

Представник Організації з безпеки та співпраці в Європі з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович заявляє, що влада Російської Федерації відмовила представникам ОБСЄ у наданні можливості відвідати незаконно утримуваного українського журналіста Романа Сущенка.

Про це йдеться у регулярному звіті Міятович Постійній раді ОБСЄ, опублікованому на сайті організації.

Міятович повідомила, що 3 листопада звернулася до міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, знову порушивши питання про справу Сущенка. Зокрема, Міятович попросила надати допомогу у відвідуванні затриманого українського журналіста.

У зверненні представник організації зазначала, що Сущенко є єдиним іноземним журналістом, заарештованим у регіоні ОБСЄ, і єдиним журналістом, якого тримають під вартою в РФ.

«Я також висловила готовність зустрітися з відповідними представниками влади, щоб обговорити питання, які пов'язані зі свободою медіа», – повідомила Міятович.

«11 листопада я отримала відповідь від (російської) влади, яка стверджувала, що справа виходить за межі мого мандату. Мене знову запевнили, що тримання під вартою Сущенка не пов'язане з його професійною діяльністю і що журналісту було надано всі процесуальні привілеї», – розповіла представник ОБСЄ.

Як повідомлялося, 29 листопада російські тюремники не пустили до Сущенка священика Київського патріархату.

Нагадаємо, 2 жовтня громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у шпигунстві і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

Прес-секретар Путіна назвав затримання українського журналіста в Москві «звичайною роботою спецслужб».

27 жовтня Московський міський суд відхилив скаргу на рішення суду про взяття під варту українського журналіста Романа Сущенка, затриманого у РФ за підозрою у шпигунстві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: