Росія не збирається змінювати кандидатуру на посаду посла в Україні

Росія не збирається змінювати кандидатуру на посаду посла в Україні
Фото з відкритих джерел

Ми очікуємо отримати якусь остаточну відповідь, яка нам показала би, чи готова українська сторона прийняти нашу кандидатуру чи ні, - помічник Путіна

Росія не має наміру змінювати запропоновану кандидатуру на посаду посла в Україні. Про це заявив помічник президента Росії Путіна Юрій Ушаков, передає «Інтерфакс-Україна».

«Зазначу, що ми запропонували Києву як посла кандидатуру вельми досвідченого політика, який не тільки ніколи не допускав якихось антиукраїнських висловлювань, але який реально налаштований на конструктивну роботу з врегулювання наявних численних проблем», - сказав Ушаков.

При цьому він не підтвердив, що на посаду посла запропоновано кандидатуру Михайла Бабича. «Від мене ви не дочекаєтеся підтвердження прізвища, тому що в дипломатичній практиці це не прийнято», - сказав він.

На уточнююче питання, чи може Росія міняти кандидатуру, Ушаков зауважив: «Росія не збирається. Росія провела зондаж по дуже авторитетних каналах. Ми очікуємо отримати якусь остаточну відповідь, яка нам показала би, чи готова українська сторона прийняти нашу кандидатуру чи ні».

Разом з тим він наголосив: «Як відомо, українці вважають за краще, щоб їх посольство очолював в нинішній ситуації тимчасово повірений у справах, і вони в зв'язку з від'їздом посла в березні 2014 року своє посольство тримають саме на такому рівні».

Як відомо, російські опозиціонери - екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов та політична емігрантка Ольга Курносова застерігають президента Петра Порошенка від узгодження кандидатури Михайла Бабича як посла РФ в Україні. За словами Курносової, Бабич - колишній військовий, був главою уряду Чеченської республіки, і висунення саме його на посаду посла свідчить, що Путін робить ставку на дострокові вибори в Україні. Бабич - це остання людина, від якої була б користь як дипломата. «У ситуації неоголошеної війни відправляти послом військового - це як плювок в обличчя», - вважає вона.

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Київ не розглядає кандидатуру нового посла РФ. «Мова сьогодні йде не про кандидатури або якісь конкретні речі, а про створення позитивної динаміки навколо того, що відбувається, навколо всього контексту російської агресії, навколо всього, що відбувається на Донбасі», - сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: