Росія незабаром спробує суттєво розширити територію окупації України, – розвідка

Росія незабаром спробує суттєво розширити територію окупації України, – розвідка
Фото з відкритих джерел

Росія використовує всі важелі впливу і тиску на Україну, щоб Київ погодився на врегулювання ситуації на Донбасі на тих умовах, які пропонує РФ, - Скібіцький

Росія найближчим часом може спробувати силами бойовиків дійти до адміністративних кордонів Луганської і Донецької областей на сході України. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в ефірі «5 каналу».

Він не виключив сценарію розширення збройної агресії РФ проти України, «тому що основна мета Росія сьогодні не досягнута – вона не встановила контроль над територією нашої держави».

«Найближча задача у РФ може бути – вихід до адміністративних кордонів Луганської і Донецької областей так званих «народних республік» для того, щоб підвищити їхній статус і сказати, що ось є «народні республіки», які розташовані в рамках адміністративних кордонів цих областей, мовляв, давайте нам статус окремий, або інші питання, які зараз активно висуває РФ в рамках політичного врегулювання цього конфлікту», – заявив Скібіцький.

На запитання, чи справді, на його думку, президент РФ Володимир Путін хоче зіпсувати українцям святкування Дня Незалежності, Скібіцький сказав: «Якщо взяти і реально подивитися на ситуацію, то РФ вже розпочала заходи, аби зіпсувати нам можливості для святкування Дня Незалежності. І це почалося набагато раніше, ніж прогнозували аналітики та інші посадові особи».

«А щодо взагалі переміщення військ, нарощування угруповань, діяльності окупаційних військ, як на території Криму, так і на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, то напруга там залишається такою ж, як вона була на початку року», – продовжив він.

«А по-друге, РФ зовсім не збирається виконувати Мінські домовленості щодо відведення техніки і припинення провокаційних обстрілів наших позицій. Ситуація за 10 днів до Дня Незалежності залишається дуже складною», – додав представник української розвідки. За словами Скібіцького, Росія використовує всі важелі впливу і тиску на Україну, щоб Київ погодився на врегулювання ситуації на Донбасі на тих умовах, які пропонує РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: