Росія, обурена відстороненням від Паралімпіади, розкручує кампанію проти «допінгового викривача», - The New York Times

Росія, обурена відстороненням від Паралімпіади, розкручує кампанію проти «допінгового викривача», - The New York Times

Ордер на конфіскацію власності лыкаря Родченкова був виданий 12 серпня - через кілька днів після першого оголошення про відсторонення російських паралімпійців

Розлючена повним відстороненням від Паралімпійських ігор та недопуском десятків її атлетів на Олімпійські ігри, Москва розкручує кампанію проти російського лікаря, який дав детальні покази щодо допінг програми, яку підтримувала держава, пише The New York Times.

«Московський суд, якому доручили раніше цього літа розгляд кримінальної справи доктора Григорія Родченкова, розпорядився конфіскувати власність, що належить викривачу, колишньому директору російської антидопінгової лабораторії», - пише видання.

У статті йдеться, що це розпорядження стало можливим завдяки наполегливим зусиллям російських чиновників і державних ЗМІ щодо дискредитації людини, яку в Росії затаврували як зрадника і брехуна, який служить інтересам іноземних держав, але чиї покази, як продемонструвало розслідування Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), були правдивими.

«Офіційний представник Басманного районного суду в Москві заявив, що ордер на конфіскацію російської власності Родченкова, що нині проживає в США, був виданий 12 серпня - через кілька днів після першого оголошення про відсторонення російських паралімпійців - і з тих пір був застосований по відношенню до ділянки землі» , - передає The New York Times.

Російська версія того, чому атлетів країни так невідступно переслідують звинувачення в допінгу, вписується в більш масштабну концепцію про переслідування з боку США, яку президент РФ Путін «насаджує» з 2014 року, пише видання.

Напередодні Путін заявив, що дискваліфікація паралімпійців знаходиться «поза правом, поза мораллю і поза людяністю». «Справа Росії проти Родченкова на цьому тижні отримала несподіваний поворот, коли глава управління зі взаємодії зі ЗМІ Слідчого комітету РФ Володимир Маркін заявив, що викривач був учасником змови проти Росії, підготовленого WADA», - йдеться далі. Це не російська влада, а саме WADA, заявив Маркін у вівторок, наказала Родченкову підробити аналізи сечі спортсменів.

«Державне телебачення рясніє інтерв'ю зі спортсменами-інвалідами у сльозах та гнівними заявами про уявну західну змову з метою тримати Росію в підпорядкуванні і принизити навіть найслабших і вразливих її громадян», - йдеться в статті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: