Росія «подарує» Сирії комплекси С-300

Росія «подарує» Сирії комплекси С-300

«Коммерсантъ» пише, що комплекси перемістять до Сирії флотом або транспортними літаками

Найближчим часом Москва почне постачання режиму Башара Асада системи ППО С-300.

Про це повідомляє російське видання «Коммерсантъ».

Постачання будуть проводитися на безоплатній основі, оскільки сирійський режим немає достатніх коштів. Таким чином РФ допоможе Сирії створити ешелоновану систему ППО.

Усі необхідні елементи системи С-300 (радари, транспортно-заряджаючі машини, пункти управління, пускові установки) можуть бути переміщені в Сирію за допомогою флоту або транспортної авіації.

Раніше в 2010 році Москва і Дамаск підписували контракт на постачання чотирьох дивізіонів систем ППО С-300ПМУ2. Проте через початок громадянської війни в Сирії РФ передала лише радари відповідних систем. Причиною такого рішення в тому числі було і те, що можлива наявність С-300ПМУ2 в Сирії викликала занепокоєння в Ізраїля.

Москва врахувала даний факт і повернула до 400 млн доларів авансу, які заплатив Дамаск за даний комплекс ППО. Колишні ізраїльські розвідники не виключають, що Тель-Авів може нанести удар по комплексам С-300ПМУ2 у разі їх постачання Сирії. Однак такий крок Ізраїлю може стримати те, що поки сирійські спеціалісти будуть проходити відповідний курс навчання використання цих систем ППО, їх операторами щонайменше на три місяці будуть російські спеціалісти.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив, що віддав наказ військовим почати точкові ракетні удари по Сирії. Він також повідомив, що до військової операції приєдналися Франція і Британія.

Уряд ФРН підтримав дії США, Великобританії та Франції, які в ніч на 14 квітня завдали ракетного удару по цілях у Сирії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: