Росія пригрозила вислати близько 30 американських дипломатів

Росія пригрозила вислати близько 30 американських дипломатів

Як пишуть російські ЗМІ, також планується накласти арешт на об'єкти американської власності в Росії

Росія готова вислати близько 30 американських дипломатів, що може стати дзеркальними заходами щодо Вашингтона в зв'язку з питанням про російську дипвласність у США. Про це з посиланням на джерело в МЗС РФ повідомляють «Известия».

За даними джерела, також планується накласти арешт на об'єкти американської власності в Росії.

До таких заходів російську сторону підштовхнуло рішення Вашингтона не повертати посольську власність, яка перебуває під арештом з грудня минулого року. Не вдалося вирішити це питання і на нещодавніх переговорах президента Росії Володимира Путіна і президента США Дональда Трампа в Гамбурзі, пише видання.

Після минулих переговорів лідерів двох країн на саміті G20, де тема дипвласності також порушувалася, як зазначається, стало зрозумілим, що США не надали план з врегулювання питання. Рішення США, за словами джерела, змушує Росію відповісти дзеркально - вислати близько 30 американських дипломатів, які працюють в Росії, і застосувати відповідні санкції щодо власності США в Росії. При цьому в Москві відзначають, що «не хотіли б приймати подібні заходи, але залишити без відповіді недружні дії Вашингтона теж не можуть».

«Є попередня домовленість про проведення зустрічі в Санкт-Петербурзі заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова і першого заступника держсекретаря США Томаса Шеннона. Якщо і там компроміс не буде знайдений, нам доведеться піти на подібні заходи», - розповіло джерело в російському МЗС.

Рішення про накладення арешту на дві дипломатичні дачі в Нью-Йорку і Вашингтоні, які належать Росії, і висилку 35 російських дипломатів було прийнято в кінці минулого року колишнім президентом США Бараком Обамою в зв'язку зі справою про втручання Москви в хід американських виборів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: