Росія привела у бойову готовність війська повітряної оборони через ситуацію навколо КНДР

Росія привела у бойову готовність війська повітряної оборони через ситуацію навколо КНДР

ППО Росії приведені в бойову готовність

За словами російського сенатора, ймовірність помилки з боку Північної Кореї значна

Росія привела у бойову готовність системи протиповітряної оборони на Далекому Сході у зв'язку з ситуацією навколо КНДР та можливістю бойових дій на Корейському півострові.

Про це повідомив російський сенатор Віктор Озеров, передають РІА «Новости».

«Те, що відбувається зараз навколо Північної Кореї не може не викликати у нас почуття стурбованості і розуміння необхідності прийняття додаткових заходів, щоб убезпечити нашу територію. Сили ППО і ВКС посилені в Далекосхідному регіоні», - сказав він.

Сенатор зазначив, що в число завдань протиповітряної оборони входить забезпечення безпеки території Росії на випадок випадкового ураження країни північнокорейськими ракетами. Оскільки, за його словами, ймовірність помилки з боку Північної Кореї значна. 

Як раніше повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив, що Північна Корея стикнеться з «вогнем і люттю», якщо надумає загрожувати Штатам. У відповідь Пхеньян пригрозив ракетним ударом по острову Гуам, де розташована база ВПС США.

Після цього Трамп заявив, що його слова про «вогонь і лють», які чекають на Північну Корею, якщо вона не припинить погрожувати Сполученим Штатам, «були недостатньо жорсткими».

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість з приводу агресивних заяв КНДР щодо запуску балістичних ракет по цілях в районі острова Гуам.

Прем’єр Австралії запевнив, що країна підтримає США у разі зіткнення з КНДР.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: