Росія разом з бойовиками хоче зірвати переговорний процес у Мінську

Росія разом з бойовиками хоче зірвати переговорний процес у Мінську

ОРДЛО та РФ свідомо йдуть на зрив переговорного процесу через запуск системи пропагандистських «праймеріз» на окупованих територіях Донбасу

Представники ОРДЛО та РФ, намагаючись провести «праймеріз», свідомо йдуть на зрив переговорного процесу у Мінську. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила представник України в мінській підгрупі Ольга Айвазовська.

«ОРДЛО та РФ свідомо йде на зрив переговорного процесу та вводить в оману європейців через запуск системи пропагандистських «праймеріз» на неконтрольованих поки Україною територією від сьогодні», — написала Айвазовська.

Також вона зазначила, що ОРДЛО та РФ вносить диструктив в переговорний процес, якого і так вистачає.

«Саме ці дії дають Україні право звинувачувати опонентів у маніпуляціях в політичному питанні, про які всі повинні знати. Позиція України незмінна: вибори після реалізації повного та беззастережного безпекового блоку на основі українського законодавства, Конституції та міжнародних стандартів. Партії, ЦВК, трансляція українських медіа та доступ журналістів, свобода слова, участь у виборах переселенців. І лише український парламент прийматиме рішення відповідно до української Конституції в частині власної юрисдикції та норми щодо суверенності і незалежності», — додала Айвазовська.

Як наголошується, у «ДНР» вирішили провести «праймеріз» або так зване попереднє голосування для виборів кандидатів у представники місцевих органів самоврядування у «ДНР» 2 жовтня.

Про це 6 вересня повідомили російські ЗМІ з посиланням на «прес-аташе тимчасової виборчої комісії» Олега Баликіна «ДНР».

«Тимчасова виборча комісія прийняла низку рішень: встановити дату проведення праймеріз в республіці на 2 жовтня 2016 року. Місце проведення — Донецьк», — сказав Баликін.

Нагадаємо, за повідомленням «Інформаційного спротиву» від 14 червня, у «ДНР» почали вживати заходи з підготовки до «місцевих виборів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: