Росія рекордно збільшила засекречені витрати

Росія рекордно збільшила засекречені витрати
Засекречені витрати збільшено, щоб виконати вказівки Путіна про якнайшвидшу модернізацію озброєння

Бюджет РФ досяг найвищого обсягу фінансування засекречених витрат з початку пострадянського періоду

Таємні видатки з федерального бюджету Росії зросли до 800 млрд рублів, пиш французька газета Le Monde із посиланням на опозиційне видання РФ «Новое время».

«У той час, як уряд готується представити в Держдуму проект бюджету на 2017 рік в розмірі приблизно 16 трлн руб. (235 млрд євро), відповідна поправка внесена до бюджету-2016», - йдеться у статті.

Таким чином федеральний бюджет досяг найвищого обсягу фінансування засекречених витрат з початку пострадянського періоду, пише видання.

Le Monde зазначає, що міністр фінансів Росії Антон Сілуанов виправдав це необхідністю допомогти підприємствам військово-промислового комплексу погасити борги, взяті «для прискорення реалізації програми переозброєння і виконання наказів президента». «Щоб виконати вказівки Путіна про якнайшвидшу модернізацію озброєння, «успішно протестованого «в Сирії, як це недавно підкреслив в досить цинічній манері міністр оборони Сергій Шойгу, підприємства «оборонки» взяли в банках кредити з державною гарантією», - пише Мандра.

«Секретні - за визначенням - витрати бюджету стосуються не тільки військових витрат. Невелика частина виділена і на інші напрямки, такі як культура і економіка», - йдеться в статті.

«Однак в умовах гострої кризи, викликаної падінням цін на нафту і міжнародними санкціями, накладеними з 2014 року через український конфлікт, в Росії настає час більш ніж будь-коли вести боротьбу за економію. Рішучому секвестру піддані 11 статей витрат з 14, в тому числі соціальні програми, охорона здоров'я і навіть транспорт. Знову-таки тільки військовий бюджет збережений», - підкреслює видання.

Як повідомлялось, Банк Росії попередив про ризик втрати контролю над інфляцією через зростаючу майнову нерівність, зникнення середнього класу і падіння обороту роздрібної торгівлі.

Раніше у департаменті прогнозування Центробанку РФ порахували, на скільки вистачить ще Росії накопичених резервів. Відповідно до прогнозу Центробанку, Резервний фонд и більша частина Фонду національного добробуту виснажаться до кінця 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: