Росія розтратила свій Резервний фонд

Росія розтратила свій Резервний фонд

Наслідки вичерпання Резервного фонду можуть бути важкими, вважають експерти

Поточний дефіцит російського бюджету, який вище запланованих 3%, стає все складніше покривати за рахунок коштів Резервного фонду (РФ). Сам фонд також може бути вичерпаний вже в першій половині 2017 року. Уряд РФ витрачає його зі швидкістю більше 2 трлн руб. на рік. А до січня 2017 року у фонді залишиться всього лише 0,9 трлн руб. Про це пише «Независимая газета».
Вихід з бюджетної кризи російській владі доведеться шукати не тільки за рахунок заморожування витрат і внутрішніх запозичень, а й за рахунок збільшення доходів. Про що періодично повідомляє і західна преса
Наслідки вичерпання Резервного фонду можуть бути важкими, вважають експерти «НГ». Вичерпання фонду призведе до необхідності серйозного секвестру більшості бюджетних витрат, каже директор Центру економічних досліджень університету «Синергія» Андрій Коптєлов. В першу чергу будуть скорочуватися витрати за статтями «Національна економіка», «Освіта» і «Житлово-комунальне господарство». «Найбільш же захищеними до виборів 2018 року буде статті « Соціальна політика» і «Охорона здоров'я». Незначно можуть бути скорочені витрати за статтями «Національна оборона» і «Національна безпека і правоохоронна діяльність», - вважає експерт.
«Для поповнення бюджету можна використовувати і приватизацію, і підвищення податкового навантаження, і запуск« друкарського верстата », і внутрішні запозичення. Навіть зовнішні запозичення не виключені, хоча можливості явно обмежені», - перераховує доцент Російського економічного університету (РЕУ) ім. Г.В. Плеханова Володимир Колмаков.
Зростання бюджетного дефіциту змусить нарощувати запозичення, але залучати «зовнішні» гроші як і раніше буде складно, упевнений гендиректор аудиторської компанії «Впевненість» Максим Гладких-Родіонов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: