Росія своїх не кидає? Консули РФ досі не відвідали Агеєва

Росія своїх не кидає? Консули РФ досі не відвідали Агеєва

Затриманий на Донбасі військовослужбовець РФ Віктор Агеєв

Фото: ТСН

«Потіряшку жодного разу не відвідали російські консули. Жодного разу!», - розповіла Ірина Геращенко

Російського військовослужбовця Віктора Агеєва за місяць затримання жодного разу не відвідали консули Російської Федерації.

Перший заступник голови Верховної Ради й представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко висловила здивованість цим.

Прочитавши його слова, вона зазначила: «Потіряшку жодного разу не відвідали російські консули. Жодного разу!».

«Наші консули борються за відвідання наших у тюрмах РФ, наших консулів фізично побили в Чечні, коли вони проривалися на суд до Карпюка і Клиха, іх не пускають до Сенцова і Кольченка, яким нав'язують російське громадянство, наш консул розшукував Романа Сущенка в Лефортово й пробивався до Євгена Панова, коли той коротко був там, між сімферопольськими катуваннями.... Оце і є два світи», – порівняла Геращенко.

«І слава Богу, що Україна – не Росія, що Україна своїх не кидає, не забуває, визнає, бореться, шанує. А для РФ це все просто «нас-там-нет», а нет – то про що й мова», – додала вона.

«Я сама кілька разів у тюрмах зустрічала громадян РФ, яких місяцями не відвідував консул, попри інформування. І прохання відвідати. Бо відвідати – це визнати», – заявила Геращенко.

На її думку, це доводить: «РФ не потрібні її громадяни, а тим більше жителі Криму і Донбасу. Їм (росіянам) потрібні лише території».

Як повідомлялося, 22 липня в СІЗО Старобільська відбулася зустріч російського військовослужбовця Віктора Агеєва, захопленого в полон у зоні АТО, з матір'ю, а також з деякими іноземними журналістами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: