Росія та США домовилися продовжити контакти по лінії Сурков-Волкер

Росія та США домовилися продовжити контакти по лінії Сурков-Волкер
Владислав Сурков і Курт Волкер

Лавров провів телефонну розмову з Тіллерсоном

У четвер, 12 жовтня, відбулася телефонна розмова між міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим і державним секретарем США Рексом Тіллерсон.

Бесіда була ініційована американською стороною.

Під час розмови, глави зовнішньополітичних відомств, зокрема, торкнулися стану справ в реалізації Мінських домовленостей з урахуванням підсумків зустрічі 7 жовтня спецпредставників Росії і США Владислава Суркова і Курта Волкер. «Було підтримано продовження контактів в цьому форматі», - повідомила прес-служба МЗС Росії.

Нагадаємо, у столиці Сербії Белграді 7 жовтня відбулася зустріч спецпредставника Державного департаменту США Курта Волкера та помічника президента Росії Владислава Суркова.

Представники США та Росії провели переговори, «присвячені українській кризі». 

Зустріч у Белграді була другою для Волкера та Суркова. Вперше переговори між Волкером і Сурковим відбулися 21 серпня в Мінську – столиці Білорусі. Як і цього разу, вони зустрічалися за зачиненими дверима.

Раніше спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявляв, що вважає, що введення на Донбас миротворців ООН дозволить забезпечити умови для проведення в ОРДЛО місцевих виборів.

У результаті бойових дій на Донбасі між підтримуваними Росією бойовиками та українськими Збройними силами від квітня 2014 року загинуло понад 10 тисяч осіб.

Читайте також матеріал «Главкома» План Курта Волкера. Спіймати Кремль на його ж наживку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: