Росія увійшла в п’ятірку найгірших для пенсіонерів країн

Росія увійшла в п’ятірку найгірших для пенсіонерів країн

У Глобальному пенсійному індексі нижче Росії розташувалися тільки Бразилія, Греція та Індія

Росія увійшла до п'ятірки найгірших у світі країн для людей пенсійного віку. Такого висновку дійшли укладачі Глобального пенсійного індексу (Global Retirement Index), повідомляє Росбалт.

В інвесткомпанії Natixis Global Asset Management досліджували країни за 18 критеріями, включаючи фінанси для комфортного життя на пенсії, фінансові послуги для накопичення заощаджень, якісну медицину та безпечне довкілля.

У підсумку, Росія посіла 40-те місце з 43 можливих, поступившись Туреччині, Китаю і Мексиці. Нижче Росії розташувалися тільки Бразилія, Греція та Індія.

Очолили рейтинг Норвегія, Швейцарія, Ісландія, Швеція і Нова Зеландія. США зайняли 17-те місце", - повідомляє видання.

Підкреслюється, що за рік РФ погіршила позиції за пунктами «матеріальний добробут» (35-те місце) та «охорона здоров'я» (42-ге місце), але поліпшила за «якістю життя» (36-те) і «фінансах» (43-тє). В кінці списку Росія також знаходиться за таким показниками, як витрати на страхову охорону здоров'я (четверте місце з кінця) і витрати на охорону здоров'я на душу населення (восьме місце з кінця).

Хороші результати країна показала лише за двома показниками. Вона посіла третє місце в підрейтингу «державної заборгованості» і 11-те - за коефіцієнтом пенсійного навантаження, який характеризує співвідношення кількості населення у віці від 65 років до кількості населення у віці від 20 до 64 років. Також Росія зміцнила позиції в підкатегорії «якість життя» через підвищення показника «відчуття щастя».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: