Росія виділила мільйон долларов на пропараганду

Росія виділила мільйон долларов на пропараганду
Фото з відкритих джерел

На підтримку пропагандистських ЗМІ у цьому році з бюджету РФ виділили 61 мільярд рублів

У 2016 році на промивку мізків платників податків за їх рахунок з бюджету було виділено майже 61 млрд рублів. Отримували кошти платників податків як ЗМІ з державною часткою, так і приватні, пише Forbes.

Частина держкоштів (60-70%) надійшла їм у вигляді субсидій, решту газети, журнали і телеканали вигравали на тендерах з розміщення інформаційних матеріалів і отримували в якості грантів.

Майже всі видання, що потрапили у вибірку ЗМІ, дотує Росдруг. Агентство зокрема розподіляє кошти серед телеканалів на трансляцію програм у містах і селах з населенням менше 100 тисяч людей. Саме на ці цілі отримують гроші з бюджету «Перший канал», «П'ятий канал», НТВ і «Матч ТВ», а також московський телеканал «ТВ-Центр», що належить владі столиці.

Державні ЗМІ, які на 100 відсотків контролюють Росвласність і Росдрук, отримують гроші з бюджету просто «на діяльність». Найдорожче бюджету обходиться медіагрупа ВГТРК. Тільки субсидія на забезпечення їх роботи і виробництво програм в 2016 році склала 21,8 мільярда рублів. На другому місці - Russia Today (17,5 мільярда рублів рублів). Також держава оплачує діяльність інформагентств «Росія сьогодні» (6 мільярдів рублів) і ТАСС, «Російської газети», телеканалу «Громадське російське телебачення» та інших. Більшість цих ЗМІ істотних доходів не приносить, а Russia Today, ОТР і «Парламентська газета» утворені у формі автономних некомерційних організацій і не можуть виплачувати дивіденди.

У 2015 році, за оцінкою видання, на підтримку ЗМІ з держбюджету було виділено 72 мільярди рублів.

Як раніше повідомлялось, Кремль збільшує витрати на проросійську пропаганду в Європі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: