Росія відмовила політв’язню Кольченку в дистанційній освіті

Росія відмовила політв’язню Кольченку в дистанційній освіті
Олександр Кольченко

Олександр Кольченко хотів дистанційно здобувати освіту в Таврійському національному університеті

Федеральна служба виконання покарань РФ не дозволила незаконно засудженому в Росії українцю Олександру Кольченку дистанційно здобувати освіту в Таврійському національному університеті. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, оприлюднивши відповідний документ.

21_22

22_23

23_10

«Серед політв'язнів Кремля є єдиний студент - Олександр Кольченко, українець, студент географічного факультету Таврійського Національного університету. Попри те, що російське законодавство дозволяє заочну і дистанційну форму навчання, Олександру відмовили в його фундаментальному праві - на освіту. Мовляв, ТНУ не має в РФ акредитації», - написала вона.

Геращенко повідомила, що ректор Таврійського національного університету Казарін обурений, «що хлопцю, в якого окупанти забрали малу Батьківщину - Крим, якого за надуманими звинуваченнями посадили до російської тюрми, не дають права вчитися».

Геращенко закликала українські студентські організації, які мають тісні контакти з міжнародними студентськими організаціями, повідомити світовій спільноті, «що Кремль хапає молодих українців, таємно вивозить їх в свої тюрми й залишає без права на медицину і освіту».

Також Геращенко готує звернення до обмудсмена Валерії Лутковської з проханням відреагувати на це порушення прав людини, до ОБСЄ і до Міносвіти з проханням призначити Кольченку іменну стипендію.

«А Таврійський університет продовжить боротьбу за свого студента - майбутнього географа, про це говорили з ректором», - зазначила перший віце-спікер Ради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: