Росія відмовилася від участі в роботі Міжнародного кримінального суду

Росія відмовилася від участі в роботі Міжнародного кримінального суду
Міжнародний кримінальний суд

Путін підписав розпорядження про намір не стати учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду

Росія не збирається ставати учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду, який регламентує роботу цього судового органу.

Розпорядження президента Росії Володимира Путіна «про намір не стати учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду» було розміщено на офіційному порталі правової інформації. У розпорядженні вказується, що повідомлення про намір Росії не ставати учасником статуту має бути направлено генсеку ООН.

5


Римський статут є документом, що регулює роботу Міжнародного кримінального суду (МКС). У разі, якщо та чи інша країна не ратифікувала Римський статут, її громадяни не підсудні МКС. На даний момент статут про МКС ратифікували 124 країни. Росія підписала статут, проте не ратифікувала його.
Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд розцінює ситуацію в аннексованому Криму як міжнародний збройний конфлікт між Україною і Росією. Про це йдеться у щорічному звіті попереднього розслідування прокурора Міжнародного кримінального суду Фату Бенсуда. Документ датовано 14 листопада. «Главком» опублікував повний текст звіту МКС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: