Росія відверто порушила територіальну цілісність України, - НАТО

Росія відверто порушила територіальну цілісність України, - НАТО
Помічник Генерального секретаря НАТО Сорін Думітру Дукару

Перед Україною сьогодні стоять найбільші виклики від моменту здобуття незалежності, заявив Дукару

Росія у найбільш відвертий спосіб порушила територіальну цілісність України, нелегально анексувавши Крим і підтримуючи, відкрито і приховано, застосування сили на сході України.

Про це на урочистому засіданні з нагоди 20-ї річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору заявив помічник Генерального секретаря НАТО Сорін Думітру Дукару.

«Коли Україна здобула незалежність і стала поважним членом міжнародної спільноти, ми всі сподівалися, що тяжкі часи позаду, що у новій Європі географія більше не буде визначати долю країни. На жаль, Росія - держава, яка свого часу пообіцяла захищати територіальну цілісність України, порушила цю територіальну цілісність у найбільш відвертий спосіб, нелегально анексувавши Крим і підтримуючи, відкрито і приховано, застосування сили на сході України. Україна є не лише жертвою класичної форми військової агресії, а і сучасної гібридної загрози», - сказав помічник генсека НАТО.

630_360_1499089197-4622.

Він зауважив, що Україна страждає не лише від військової агресії з боку Росії, а й від «майже повсякденних кібернападів». Також він додав, що перед Україною сьогодні стоять найбільші виклики від моменту здобуття незалежності.

Також помічник генсека НАТО висловив впевненість, що Україна подолає всі виклики і НАТО допоможе в цьому Україні. Разом з тим він додав, що Альянс підтримує мирне розв'язання конфлікту на сході України, поважаючи український суверенітет і територіальну цілісність.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: