Росія вже не проти розширення місії ОБСЄ на Донбасі: навіть погодилася на зброю для спостерігачів

Росія вже не проти розширення місії ОБСЄ на Донбасі: навіть погодилася на зброю для спостерігачів

Що стосується передачі контролю над кордоном Україні, Лавров заявив, що «це є останнім кроком у виконанні Мінських домовленостей»

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц виступає за розширення діяльності СММ ОБСЄ на Донбасі, а саме у нічний час. Про це сьогодні, 18 січня, він заявив під час спільної з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим прес-конференції, передає DW.

Курц вважає, що це поліпшить ситуацію в регіоні в цілому.

«Що стосується доступу спостерігачів: чим ширший доступ вони отримають на територію цього регіону, тим більше і краще вони зможуть виконувати свої завдання. Я думаю, розширення діяльності місії спостерігачів на вечірньо-нічні години поліпшить ситуацію загалом», – сказав він.

Водночас очільник зовнішньополітичного відомства РФ заявив, що не проти розширення роботи місії ОБСЄ на Донбасі та особистої стрілецької зброї спостерігачів.

«Ми готові на те, щоб збільшити кількість моніторів на лінії зіткнення і на складах, зробити їхню присутність цілодобовою і дати можливість спостерігачам носити особисту стрілецьку зброю», – сказав російський міністр.

Відповідаючи на запитання щодо відновлення контролю Україною над кордоном на Донбасі, Лавров зазначив, що «це є останнім кроком у виконанні Мінських домовленостей».

Раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявляв, що Росія не підтримує розгортання поліцейської місії Організації з безпеки та співпраці в Європі для підтримки правопорядку на окупованому Донбасі.

«Якщо ви під озброєною місією ОБСЄ мали на увазі ідею, яку зараз почали вкидати з Києва про те, що потрібно озброєну поліцейську місію розгорнути на Донбасі, яка забезпечувала б там правопорядок, то ця ідея абсолютно суперечить Мінським угодам», – заявляв Лавров.

За його словами, в Мінських угодах передбачено, що Україна зобов'язана законодавчо визнати і закріпити в Конституції особливий статус Донбасу, включаючи право мати свої сили правопорядку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: