Росія запросила США на зустріч щодо Сирії

Росія запросила США на зустріч щодо Сирії
Сергій Лавров

Лавров розраховує, що взаємодія щодо сирійської кризи «з командою Дональда Трампа буде більш ефективною, ніж з адміністрацією Обами»

Росія запрошує на зустріч в Астані щодо сирійського врегулювання представників ООН і США, заявив у вівторок, 17 січня, на прес-конференції в Москві міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Лавров висловив надію, що нова вашингтонська адміністрація «зможе прийняти це запрошення і буде представлена своїми експертами на будь-якому рівні, на якому вважатиме за можливе».

Міністр закордонних справ РФ розраховує, що взаємодія щодо сирійської кризи «з командою Дональда Трампа буде більш ефективною, ніж з адміністрацією Обами». Лавров, крім того, зазначив, що до домовленостей про припинення вогню в Сирії можуть приєднатися нові збройні групи опозиції, які не підписали угоду про перемир'я 29 грудня минулого року.

За словами Лаврова, одним із головних завдань майбутньої міжнародної зустрічі в Астані є консолідація режиму припинення вогню на всій території Сирії і забезпечення участі польових командирів сирійської опозиції в політичному процесі під егідою ООН у Женеві.

Переговори в Казахстані, заплановані на 23 січня, є частиною спільної стратегії Росії, Туреччини та Ірану, за допомогою якої вони сподіваються покласти край громадянській війні в Сирії, яка триває вже понад шість років. На зустріч спочатку запросили представників збройних угруповань, які 29 грудня підписали домовленості про припинення вогню, і уряду Сирії.

Нагадаємо, раніше Лавров назвав умови розвитку відносин Росії зі США, НАТО та Євросоюзом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: