Росія застерегла США проти нападу на війська Асада

Росія застерегла США проти нападу на війська Асада
Алеппо, Сирія

У Кремлі вважають, що подібні напади будуть мати «жахливі наслідки»

Росія застерегла США проти нападу на сирійські урядові сили, оскільки такий крок, вважає Москва, «призведе до жахливих, тектонічних наслідків у регіоні в цілому».

Як повідомляє «Радіо свобода», речниця МЗС РФ Марія Захарова вказала, що зміна режиму в Сирії залишить порожнечу, яку «терористи всіх мастей» «швидко б заповнили».

Такі заяви з Москви надходять у час, коли у Вашингтоні визначаються з реагуванням на скоординовані повітряні удари російських військових і лояльних режимові президента Сирії Башара Асада сил по контрольованих антиурядовими повстанцями районах міста Алеппо.

Першого жовтня в східній частині міста був атакований із повітря найбільший в цьому районі госпіталь. Це сталося вдруге впродовж одного тижня.

Повстанці та спостерігачі 1 жовтня заявили, що повітряні удари зосереджені по основних лініях поставок в утримувані антиурядовими силами райони в той час, коли триває боротьба в районі Сулейман аль Халабі.

Рятувальники в місті 30 вересня повідомили, що внаслідок авіаударів по утримуваних антиурядовими силами житлових районах загинули щонайменше 30 людей.

Сирійські військові та їхні союзники почали за підтримки Росії наступ близько 10 днів тому, спрямованих на захоплення підконтрольних повстанцям районів східної частини Алеппо, де проживають понад 250 тисяч людей.

П'ятирічний конфлікт забрав життя понад 250 тисяч сирійців, біженцями стали близько половини довоєнного населення країни.

Крім Росії, Асада також підтримують іранські війська і бойовики-шиїти з Лівану та Іраку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: