Росія затягує розгляд в ЄСПЛ позовів України

Росія затягує розгляд в ЄСПЛ позовів України

Наразі Росія намагається всіляко затягувати процес розгляду цих позовів, на півроку їх відкладати, і далі

Міждержавні позови, подані Україною проти Російської Федерації в Європейський суд з прав людини, вже комуніковані, проте Росія всіляко затягує цей процес. Про це заявила сьогодні на брифінгу в Харкові перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова.

«Позови вже комуніковані. Це означає, що Росії поставлено перелік питань, на які вона має надати відповіді у визначений судом строк... Наразі Росія намагається всіляко затягувати процес розгляду цих позовів, на півроку їх відкладати, і далі», - сказала вона.

Севостьянова нагадала, що Україна подала до ЄСПЛ 5 міждержавних позовів проти Росії, які підтримує Мін'юст України. «Вони стосуються питань порушення прав наших громадян, починаючи з березня 2014 р. і за фактом до сьогодні. Це питання і Криму, Донбасу, це за фактом хронологія війни», - сказала Севостьянова.

Крім того, зазначила заступник міністра юстиції, МЗС України подав позов до Міжнародного морського трибуналу у зв'язку з незаконним використанням Росією українського морського шельфу.

Севостьянова також повідомила, що Мін'юст спільно з МЗС працює над позовами до Міжнародного суду ООН.

«Ми разом з МЗС працюємо над можливими потенційними позовами до Міжнародного суду ООН. Є 4 конвенції, за яким виконується робота. Одна з них з фінансування тероризму. Але там процедура передбачає комунікацію сторін до подання позову. Свого часу Грузія зробила помилку: вони дуже швидко подали позов і їм було відмовлено, тому зараз ми проходимо всі необхідні етапи для того, щоб цього не допустити», - пояснила вона.

Нагадаємо, 27 травня 2016 року Європейський суд відкрив справу щодо конфіскації українських активів в окупованому Криму.

 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: