Росія збирається припинити поставки скрапленого газу в Україну

Росія збирається припинити поставки скрапленого газу в Україну

Найближчими днями відповідне рішення має бути представлено російським експортерам скрапленого газу

Російська Федеральна служба з технічного та експортного контролю (ФСТЕК) може прийняти рішення про припинення експортних поставок скрапленого газу з РФ в Україну. Цю інформацію OilNews підтвердили кілька джерел у середовищі російських постачальників СВГ.
«Рішення, аналогічне з припиненням поставок ДТ в Україну, найближчими днями має бути представлено російським експортерам скрапленого газу. Причини введення і терміни дії обмежень поки невідомі», - розповів спікер із трейдерських кіл Росії.
Відзначимо, що на частку РФ припадає 51% всього наповнення українського ринку газом. У той же час з липня спостерігається істотний дефіцит ресурсу на українському ринку, викликаний перебоями в поставках скрапленого газу з РФ, які змусили операторів в серпні постачати СВГ із Литви і навіть з Італії. На сьогодні вартість оптових партій СВГ виросла до 21 400 грн/т з 12 000 грн/т на початку липня.
На думку одного з операторів українського ринку, припинення поставок російського ресурсу викличе додаткове зростання цін на СВГ. «У той же час, сьогодні ціна на російсько-українському кордоні близька до ціни альтернативних напрямків. Якщо зупинка відбудеться на Сході, то з великою ймовірністю почнуться поставки морським транспортом через перевалки в Одеській області», - сказав він.
Як повідомлялося, транзит СВГ через морські термінали критично знизився в серпні. Зокрема термінал в м. Чорноморськ не проводить перевалку транзитних партій газу з квітня 2016 р.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: