Росіяни скаржаться на погіршення економіки, але все одно підтримують антизахідні санкції Кремля, - опитування

Росіяни скаржаться на погіршення економіки, але все одно підтримують антизахідні санкції Кремля, - опитування
Фото d90.mirtesen.ru

Лише 23% респондентів вважають, що політика у відповідь на санкції Заходу - «безглузда, абсурдна і шкідлива»

Більшість росіян вважають, що керівництво Росії повинно продовжувати чинну політику у відповідь на західні санкції. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного «Левада-Центром».

За збереження політики висловилися 70% опитаних (68% у 2014-2015 рр..), за пошук компромісу для виходу з-під санкцій - 21% (20% - в 2015 р., 22% - в 2014).

При цьому 72% зазначили, що санкції Заходу вплинули на економічну ситуацію в Росії, 20% опитаних вважають, що санкції ніяк не позначилися на економіці країни. Взагалі тема санкцій турбує 77% респондентів, у тому числі 39% дуже сильно, а 21% опитаних не тривожиться на цей рахунок.

На думку росіян, відповідні санкції завдають шкоди більшою мірою Заходу (33%), ніж у Росії (15%). Ще 42% висловили думку, що санкції однаковою мірою шкодять обом сторонам

Більше половини росіян (58%) вважають, що «політика заборон на імпорт продуктів харчування з Європи і США ефективна і вже дає позитивні політичні результати, Росію стали більше поважати в світі і враховувати її інтереси». Між тим, 23% респондентів вважають, що ця політика «безглузда, абсурдна і шкідлива, від неї страждає насамперед населення Росії». Вагалися з відповіддю 19%.

Опитування було проведено 5-8 серпня серед 1600 осіб у 137 населених пунктах 48 регіонів РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: