Росіяни закриють Керченську протоку через будівництво моста

Росіяни закриють Керченську протоку через будівництво моста
Керченська протока

Заборона введена з 11 по 14 жовтня

Судноплавство в районі будівництва моста через Керченську протоку тимчасово обмежать через встановлення його автодорожньої арки.

Про це йдеться в розпорядженні підконтрольного Кремлю капітана керченського морського порту.

Заборона введена з 11 по 14 жовтня.

При цьому обмеження не поширюється на кораблі і судна Військово-морського флоту Росії, російських органів безпеки і тих, що беруть участь в будівництві моста.

Раніше повідомлялося, що Україна подасть в суд на Російську Федерацію через будівництво Керченського мосту в окупованому РФ Криму. 

Нагадаємо, про необхідність побудувати перехід через Керченську протоку президент Росії Володимир Путін заявив відразу ж після анексії Криму – в березні 2014 року. Побудувати міст обіцяли до 2018 року, здати в експлуатацію – влітку 2019-го.

Як відомо, Керченський міст - не тільки важливий елемент у російській військовій стратегії, але й займає одне з ключових місць у політиці Москви щодо України.

Недавня тимчасова заборона на проходження по Керченській протоці кораблів, яку пояснили необхідністю монтажу арок мосту над судноплавною частиною Керч-Єнікальського каналу, припала на період, коли з українських портів Азовського моря — бердянського і маріупольського — традиційно вивозять агропродукцію. Зазначається, що тимчасова заборона серйозно вдарила по прибутках цих портів: зернотрейдерам довелося відправляти продукцію залізницею у чорноморські порти — Одесу, Херсон, Миколаїв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: