Російська опозиціонерка радить Україні взяти компенсацію за Крим: це єдиний вихід

Російська опозиціонерка радить Україні взяти компенсацію за Крим: це єдиний вихід

Хакамада вважає, що Росія анексувала Крим

Російський опозиційний політик Ірина Хакамада підтримала ідею президента Чехії Мілоша Земана про те, що РФ має надати Україні компенсацію за анексований Крим.

Про це вона сказала в ефірі «Радио Свобода».

«Те, що прозвучало в Чехії, з одного боку, може бути пов'язане з виборами, з тим, що президент не має жодних повноважень. Але політики, особливо такі сивочолі, теж не діти. Якщо він це вимовив, розуміючи, що не буде сприйнятий елітою, отже, це популярна річ у Чехії», – заявила Хакамада.

За її словами, «людям у Чехії все це набридло, їм потрібен туризм, гроші, нормальні відносини, поставки продукції, обмін тощо».

«У нас те ж саме відбувається, людям потрібно одне, їм узагалі до лампи вся ця Сирія і так далі, у нас усі сили спрямовані туди», – продовжила російський політик.

Відповідаючи на запитання, чому вона сказала «Сирія», а не Україна, Хакамада відповіла: «Тому що на 80% росіяни в Росії хочуть Крим».

«Я вважаю, що це поки що єдиний на цей момент спосіб досягнути миру на Землі і з Україною процвітати далі, Україна – рухаючись у Євросоюз, а ми – длубаючись у своїх внутрішніх проблемах», – продовжила політик, коментуючи заяву Земана про компенсацію Україні за Крим.

Водночас вона вважає, що Росія анексувала Крим.

«Я ж кажу – анексія. Я ж не кажу вам, що Крим наш, я кажу – анексія. Виходу немає – глухий кут», – сказала Хакамада.

Відповідаючи на запитання, чи не потрібно повертати крадене, російський політик сказала: «Немає правового світу – це міф європейський».

Раніше Земан заявив, що не має наміру вибачатися за слова про Крим, оскільки це його особиста думка, яку було оприлюднено публічно.

«Україна може вимагати від мене вибачення, але я відмовляюся виправдовуватися, тому що я не прошу вибачення за мої особисті думки», – переконує президент Чехії.

Нагадаємо, що під час виступу в Страсбурзі 10 жовтня президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму. Він також заявив, що настав час зняти санкції з РФ.

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка  підкреслив, що заява Земана щодо Криму суперечить зовнішній політиці чеського уряду.

Міністерство закордонних справ України назвало відвертим цинізмом заяву президента Чехії під час виступу на сесії ПАРЄ.

Порошенко також розкритикував заяву президент Чехії Мілоша Земана, який під час виступу на сесії ПАРЄ назвав анексію Криму «завершеною справою» і запропонував заплатити Україні та узаконити анексію півострова.

Сенат Чехії заявив, що президент країни Мілош Земан своєю заявою щодо анексованого Криму «легітимізував агресію Росії, яка суперечить міжнародному праву».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: