Російська влада зачистила меморіал Нємцову (ОНОВЛЕНО)

Російська влада зачистила меморіал Нємцову (ОНОВЛЕНО)
Меморіал Борису Нємцову

Поліція затримала біля меморіалу Борису Нємцову шістьох активістів

У ніч на 27 лютого у центрі Москви біля влаштованого громадськістю «меморіалу» опозиційному політику Борису Нємцову поліція затримала шістьох людей. Про це повідомляє російський правозахисний портал «ОВД-Інфо».
За його даними, до Москворецького мосту під’їхало чотири поліцейських автомобілі. Повідомляється, що у відділки відвезли шістьох активістів, серед яких одна жінка.

Разом з поліцією на місце затримання під’їхало кілька автомобілів, якими вивезли з мосту всі принесені людьми квіти і портрети вбитого опозиціонера.

У мережі з'явилося відео зачистки меморіалу:


Напередодні повідомлялось також про затримання біля меморіалу Нємцову жінки, яка прийшла покласти квіти.
У неділю в Москві відбувся «Марш пам’яті Нємцова». У ньому взяли участь близько 15 тисяч людей, за даними організаторів. Після завершення узгодженої з владою ходи деякі активісти вирушили до місця вбивства політика. Акції пам’яті Нємцова відбулися в багатьох містах Росії та світу.
Опозиційного російського політика Бориса Нємцова застрелили 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви. За версією слідства, імовірним замовником і організатором злочину є колишній офіцер батальйону «Північ» Руслан Мухудінов. Йому висунуто заочне звинувачення, з листопада 2015 року він перебуває в міжнародному розшуку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: