Російські агенти через Facebook намагалися шпигувати за кампанією Макрона - Reuters

Російські агенти через Facebook намагалися шпигувати за кампанією Макрона - Reuters
Еммануель Макрон

Шпигуни створили близько двох десятків фейковий акаунтів для спостереження за чиновниками, які працювали над виборчою кампанією і наближеними до глави французької держави

Російські розвідники за допомогою соцмережі Facebook намагалися шпигувати за виборчою кампанією президента Франції Еммануеля Макрона, пише Reuters із посиланням на американського конгресмена і два інші джерела.

Зазначається, що шпигуни створили близько двох десятків фейковий акаунтів для спостереження за чиновниками, які працювали над виборчою кампанією і наближеними до Макрона.

У Facebook також повідомили, що виявляли шпигунські акаунти у Франції й деактивували їх.
За словами джерел, у Франції кількість облікових записів, які довелося закрити через пропаганду і спам, зокрема, пов'язаних із виборами, досягла 70 тис. У квітні таких було 30 тис.

Reuters повідомляє, що агенти представлялися друзями друзів соратників Макрона і намагалися зібрати про них персональну інформацію. Такі спроби в Facebook помітили ще під час першого раунду виборів. Інструментарій, який шпигуни задіяли, використовувала в минулому військова розвідка головного розвідувального управління генштабу збройних сил РФ, сказало джерело на умовах анонімності.

У Facebook не вірять, що шпигунам вдалося зробити так, щоб люди, за якими вони стежили, встановили шкідливе програмне забезпечення або розкрили дані для входу в свої акаунти. У компанії вважають, що це могло бути метою агентів, пише Reuters.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: