Російські боти у Facebook підбурювали американців виходити на акції проти мусульман

Російські боти у Facebook підбурювали американців виходити на акції проти мусульман

За даними Facebook, боти розміщували оголошення з метою посилити поляризацію суспільної думки в США

Онлайн-кампанія щодо втручання в хід виборів президента США, яка, скоріш за все, проводилася з Росії, включала в себе організацію акцій протесту. Про це в ніч проти вівторка, 12 вересня, повідомив веб-сайт The Daily Beast із посиланням на американську компанію Facebook, передає DW.

За даними компанії, під час аналізу платної політичної реклами на сторінках Facebook експерти соцмережі виявили оголошення із закликами до участі в акціях протесту, які були розміщені на фейкових акаунтах, і управлялися, найімовірніше, з Росії.

В одному з них йшлося про демонстрації проти біженців та мусульман у місті Твін Фоллс у штаті Айдахо в серпні 2016 року. Це перший випадок, в якому мова йде не про поширення недостовірної інформації або пропаганди в мережі, а про організацію політичного заходу в реальному житті. Розміщення інформації з недостовірних акаунтів суперечить внутрішнім правилам соцмережі Facebook, тому оголошення було видалено.

Минулого тижня компанія Facebook повідомила, що виявила близько 3000 політичних рекламних оголошень на суму 100 тис. доларів. За словами глави служби безпеки компанії Алекса Стамоса, всі оголошення були розміщені з липня 2015 року по травень 2017 року і оплачені з 470 фейкових сторінок і облікових записів, пов'язаних один з одним і, ймовірно, управлялися з Росії.

Здебільшого ці рекламні оголошення, як з'ясувалося, не містили закликів голосувати тим або іншим чином на виборах президента США, тобто не мали безпосереднього агітаційного або пропагандистського характеру. Більшість із них, однак, містили, за даними Facebook, провокаційні заяви, які стосуються расових тем, імміграції, прав сексуальних меншин, права носіння зброї та інших, і ставили за мету посилення поляризації громадської думки в США. Всі ці облікові записи було знищено, повідомили в Facebook.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: