Російські окупанти практично знищили абхазців як націю – грузинський генерал

Російські окупанти практично знищили абхазців як націю – грузинський генерал
Зураб і Мамука Мамулашвілі

Генерал зазначив, що сьогодні Україна повинна боротися не тільки за свою територію, релігію, а й мову

Сьогодні Абхазія окупована проросійськими сепаратистами. За роки окупації абхазькою мовою практично ніхто не користується, хоча формально вона є державною. Це призвело до того, що абхазці зникають як нація. Про це розповів грузинський генерал Зураб Мамулашвілі, який брав участь у визвольних війнах Грузії проти Росії, під час прес-конференції в прес-центрі «Главкома».

«Більша частина населення російськомовна. Вважайте, що нації уже не існує. Наш громадський діяч Ілля Чавчавадзе дав визначення, що націю формує спільна релігія,спільна  територія, спільна мова. Я, грузин, і сьогодні з абхазцями мушу говорити російською мовою, бо абхазької ніхто не знає. Вважайте, що нації вже немає», - говорить Мамулашвілі .

Генерал зазначив, що сьогодні Україна повинна боротися не тільки за свою територію, релігію, а й мову. На його переконання, Росія хоче те саме зробити з мовним питанням в Україні, як і в Абхазії.

Його син Мамука Мамулашвілі, командир Грузинського легіону, що у ввійшов до складу ЗСУ, додає, що Україна не повинна припускатися тих помилок, які допустила Грузія під час збройних конфліктів з Росією.

«Україна не повинна припускатися тих помилок, які свого часу допустила Грузія в 90-х роках. У нас було домовлено про перемир’я. Була встановлена лінія розмежування. Грузія відвела важку артилерію від лінії розмежування, а в цей час російські солдати з сепаратистами здійснили напад», - зауважує Мамулашвілі-молодший.

За його словами, зараз Україні треба намагатися повернутися Луганську та Донецьку області, а потім зосередити всі свої сили на поверненні окупованого Криму.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: