Російські окупанти затримали на в’їзді до Криму архієпископа УПЦ КП (ОНОВЛЕНО)

Російські окупанти затримали на в’їзді до Криму архієпископа УПЦ КП (ОНОВЛЕНО)
Архієпископ УПЦ КП Климент

Російські прикордонники утримують владику Климента на адмінкордоні без жодних пояснень

Архієпископа Сімферопольського і Кримського Української православної церкви Київського патріархату Климента затримали на адмінкордоні з окупованим Кримом російські прикордонники.

«Мене відвели в бік і без жодних пояснень вже півгодини утримують на «російському кордоні», – повідомив телефоном «Голосу Криму» владика Климент.

Він також додав, що коли він виїжджав з півострова до материкової частини України, то його протримали на пункті пропуску російські прикордонники понад годину і також без жодних пояснень щодо причини затримки.

Нагадаємо, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент на заході з питання анексованого Криму в рамках осінньої сесії ПАРЄ заявив, що в окупованому Криму під загрозою знищення перебувають Українська православна церква, українські освіта, культура та україномовний простір.

Близько 14-ї години «Главкому» вдалося поспілкуватися з владикою Климентом. Архієпископ повідомив, що російські прикордонники його відпустили і він уже в кабінеті своєму в Сімферополі, доїхав нормально.

На питання, чи може бути це затримання пов’язане з тим, що він мав виступ у ПАРЄ, Климент не виключив такої можливості. Він зазначив, що був готовий, що на адмінкордоні з окупованим Кримом може стикнутися з проблемами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: