Російські силовики влаштували облаву в «прикордонній зоні» окупованого Криму

Російські силовики влаштували облаву в «прикордонній зоні» окупованого Криму
Житель села Присивашне

Російські прикордонники перевіряли паспорти у жителів сіл, що знаходяться на адмінмежі Криму і материкової України

У селах Урожайне і Присивашне Совєтського району окупованого Криму 15 червня російські прикордонники спільно з поліцією провели перевірку паспортів у місцевих жителів. Про це повідомив Крим.Реалії житель Урожайного, активіст кримськотатарського національного руху Ібраїм Усманов.

За його словами, 15 червня в Урожайному і Присивашному прикордонники з поліцією провели спільний рейд. В Урожайному перевірили близько десяти приватних подвір'їв кримчан, у тому числі перевіряли паспорти присутніх.

«В Урожайному живу з 1971 року, всіх тут знаю. Мені не байдуже, що тут відбувається. Вчорашню перевірку вважаю принизливою для кримськотатарського народу. Під приводом прикордонної зони влаштували так звану «профілактику». Нас тут 60 родин кримських татар, і перевіряють саме нас. Коли я запитував у них, для чого це, то відповідають, що у них наказ. Напевно, вони нас сильно бояться», – прокоментував ситуацію Усманов.

Житель села Урожайне Умер Аметов і його сусід стали одними з тих, у кого провели перевірку.

«Перевірку проводили дільничний і офіцер-прикордонник. Я запитав, чи у всіх вони перевіряють паспорти, відповіли, що ні – вибірково», – розповів Аметов.

15 червня член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв на своїй сторінці у Фейсбуці написав, що в селі Урожайне російські силовики провели рейди в будинках місцевих жителів з метою перевірки паспортів. Перевірку документів силовики аргументували тим, що село розташоване в межах «прикордонної зони Крим».

Після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: