Російські спецслужби «годували» українців фейковими новинами

Російські спецслужби «годували» українців фейковими новинами

Спецслужби публікували статті вигаданих авторів із фековою інформацією

Служба безпеки України викрила чергову інформаційну операцію російських спецслужб. Про це повідомляє у Facebook прес-центр СБУ.

За даними спецслужби, спецоперація була спрямована на дискредитацію української журналістики і силових структур, зокрема СБУ.

«Користуючись необізнаністю російськомовних користувачів інтернету щодо публікацій іноземних ЗМІ, російські спецслужби цілеспрямовано публікують статті вигаданих авторів із завідомо фейковою інформацією начебто з іноземного джерела. А потім ці публікації поширюються на подібних проросійських інформаційних ресурсах», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, нещодавно СБУ звернуло увагу на псевдожурналіста Юрія Абрамовича, який постійно публікується на проросійському інформаційному ресурсі «Антифашист».

«Його останній «шедевр» «Немецкое ТВ: Принадлежащие олигархам украинские СМИ промывают мозги людей патриотической пропагандой», - розповідають у прес-центрі.

За даними служби, у статті йдеться про нібито репортаж (насправді, відсутній) німецької громадської телерадіокомпанії ARD про методи роботи українських журналістів.

«Автор» позиціонує себе з німецькою журналістикою, більшість його матеріалів стосується «німецького бачення» ситуації в цілому у світі, і в Україні зокрема. Водночас, жодної статті Ю. Абрамовича у німецькомовних виданнях не знайдено. Проте його ім’я стоїть під 652-ма антиукраїнськими публікаціями на «Антифашисті», - наголошується в повідомленні.

В СБУ зазначають, що у відкритих джерелах інформації про Юрія Абрамовича немає.
«Існує ймовірність, що він належить до категорії «фейкових іноземних кореспондентів», що використовуються прокремлівськими виданнями для висвітлення міжнародної оцінки щодо подій в Україні та за її межами», - кажуть у спецслужбі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: