Російські спецслужби намагалися завербувати мешканця Тернопільщини

Російські спецслужби намагалися завербувати мешканця Тернопільщини
Співробітник ФСБ РФ

Тернополянин самостійно звернувся у регіональне управління СБУ та детально розповів, як російські прикордонники та ФСБ-шники намагалися завербувати його

Контррозвідники з Тернопільщини продовжують фіксувати спроби російських спецслужб вербувати українських громадян та змушувати їх до співпраці.

Як повідомляє прес-центр Служби безпеки України, один із мешканців Тернопільщини після повернення з Росії самостійно звернувся у регіональне управління СБУ та детально розповів контррозвідникам про те, як російські прикордонники та ФСБ-шники затримали його і намагалися завербувати для перевезення мігрантів з України.

«Тернополянин тривалий час заробляв на життя перевезенням пасажирів та посилок за кордон, в тому числі й у Російську Федерацію. У 2016 році він погодився доправити у Санкт-Петербург групу місцевих заробітчан, які планували потрапити у Росію з території Білорусії, нелегально перетнувши кордон поза пунктом пропуску. За кількасот метрів після російсько-білоруського кордону мікроавтобус з мігрантами затримали російські прикордонники. Вночі посеред лісу озброєні прикордонники почали виводити українців з авто по одному, нібито для складання протоколу про скоєння адміністративного правопорушення. Натомість, заробітчан відводили в сторону, де їх вже чекали офіцери ФСБ, які фактично проводили їх допити», - йдеться в повідомленні СБУ.

Водій розповів, що ФСБшники абсолютно безцеремонно випитували у всіх затриманих чи були вони на Євромайдані, чи служили вони в АТО, чи знайомі вони особисто із учасниками бойових дій, а також багато інших аналогічних питань, абсолютно не пов’язаних із фактом їх затримання. Крім того, російські силовики намагалися схилити тернополянина повернутися на територію Білорусі, щоб провезти вже відомим водію маршрутом чергову групу нелегалів. У випадку згоди, українцеві обіцяли щедру винагороду та гарантії безперешкодного перетину україно-російського кордону в майбутньому.

Водій відмовитися від співпраці з російською спецслужбою, внаслідок чого був беззастережно видворений на територію сусідньої Білорусі. Сьогодні ж тернополянин звертається до своїх краян із закликом уникати ситуацій, які можуть дозволити російським спецслужбам змушувати їх до державної зради, а навіть потрапивши у такі скрутні обставини, в жодному разі не «здавати» безпеку України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: