Російські спецслужби ведуть кібервійну проти Німеччини - ЗМІ

Російські спецслужби ведуть кібервійну проти Німеччини - ЗМІ

Атаки спрямовані, перш за все, на установи, які займаються енергетичною політикою та безпекою

Російські спецслужби проводять агресивну кіберкампанію проти державних установ і недержавних організацій в Німеччині. Про це повідомила німецька газета Bild у п'ятницю, 20 травня, із посиланням на доповідь Федерального відомства з охорони конституції Німеччини. Згідно з документом, у ході кібератак, які здійснюють під керівництвом Федеральної служби безпеки та Головного розвідувального управління Росії, задіяні «суттєві ресурси і видатні технічні можливості».
«Російські розвідувальні електронні атаки на німецькі об'єкти у більшості випадків є частиною багаторічних операцій із кібершпигунства міжнародного масштабу», - цитує Bild доповідь Федерального відомства з охорони конституції. За його даними, деякі атаки відслідковуються протягом семи-десяти років, тобто починаючи з 2006 року.
Зазначається, що російські кібератаки поділяються на дві категорії: ті, які здійснюються для отримання інформації (кібершпигунство), і такі, метою яких є диверсія та викривлення чи видалення даних. При цьому атаки спрямовані, перш за все, на установи, які займаються енергетичною політикою та безпекою, а також зовнішньополітичними, військовими й оборонними питаннями. Хакерів, які працюють на російські спецслужби, також цікавить інформація про процеси ухвалення рішень всередині ЄС та політика Берліна на Близькому Сході, зазначає видання.
Федеральне відомство з охорони конституції дійшло висновку, що шанси російських кібератак на успіх високі, а тому великими є і збитки, яких вони можуть завдати. Як пише Bild, це пов'язано, по-перше, із тим, що Москва, очевидно, інвестує в кібератаки на Німеччину та інші країни значні суми. По-друге, російські хакери цілеспрямовано використовують «тонкі маніпуляції» для отримання інформації від інших осіб або зміни їхньої думки, додає видання.
Джерело: DW.COM

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: