Російські ЗМІ дружно звинуватити у вбивстві Жиліна… «бандерівців»

Російські ЗМІ дружно звинуватити у вбивстві Жиліна… «бандерівців»
Фото з відкритих джерел

Пропагандисти країни-агресора змальовують Жиліна як героя-борця з «незаконною владою», котра й захотіла його позбутися

Низка провідних російських видань опублікували матеріали про вбивство у Підмосков'ї лідера «Оплоту» Євгена Жиліна. У рупорів Кремля провідна версія – вбивство Жиліна вигідне українській владі.

Видання RussiaToday подає цю версію не лише в тексті матеріалу, а й одразу у заголовку:

1_05

У тексті ж статті йдеться: «Деякі експерти натякають, що вбивство вигідне українській владі – Жилін занадто багато знав про події на Майдані, розслідування яких досі не завершилося». Водночас жодного такого «експерта» автори матеріалу не називають і не цитують.

2_02

Інше російське видання – «Лента.ру» – також у назві статті та підзаголовку натякає на можливих замовників убивства – звісно, українську владу:

3

Пропагандисти країни-агресора змальовують Жиліна як героя-борця з «незаконною владою», натякаючи, що ця влада й захотіла позбутися такого активіста:

5

Журналісти газети «Комсомольская правда» вирішили не відставати від колег. Політичний оглядач видання Володимир Восорбін так згадує своє знайомство з Жиліним:

7

Цікаво, що після таких звинувачень ЗМІ в організації вбивства Жиліна українською владою Слідчий комітет Росії озвучив як основні дві версії вбивства: «комерційну діяльність» та «особисті неприязні відносини».

Нагадаємо, російські ЗМІ повідомили, що лідера «Оплоту» Жиліна застрелили в ресторані під Москвою.

Як повідомлялося, Жилін утік з України ще в лютому 2014 року. Згодом стало відомо, що СБУ оголосила його у розшук.

Наприкінці березня 2015 року прокуратура Харківської області почала кримінальне провадження за фактом пособництва у привласненні коштів територіальної громади через фіктивні фірми Жиліна, скоєного за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч . 5 ст. 191 КК України).

Крім того, СБУ в області проводило досудове розслідування за фактом фінансування тероризму Жиліним (ч. 2 ст. 258-5 КК України).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: