Російські ЗМІ підвищують градус: «українські диверсанти» збирались підірвати аеропорт і автовокзал

Російські ЗМІ підвищують градус: «українські диверсанти» збирались підірвати аеропорт і автовокзал

Чоловік, який представився як Редван Сулейманов, проживає в Запоріжжі, сказав, що в жовтні був завербований в якості агента української розвідки

Один із затриманих у Криму нібито «українських диверсантів» мав намір влаштувати вибухи на автовокзалі і в аеропорту Сімферополя. Як пише РБК, відповідне відео допиту показав один з центральних російських телеканалів.

Видання пише, що чоловік, який представився як Редван Сулейманов, проживає в Запоріжжі, сказав, що в жовтні був завербований в якості агента української розвідки. Нібито співробітник Головного управління розвідки Міноборони «Павло Миколайович» (його прізвище Сулейманов, за його словами, не знає) сказав йому, що той повинен буде збирати на території окупованого Криму «військову інформацію» та передавати йому, за що буде отримувати 3-4 тис. грн на місяць.

«У липні Сулейманов зустрівся з «Павлом Миколайовичем» в Одесі, той дав йому завдання знайти в аеропорту або на центральному автовокзалі Сімферополя місце для закладки саморобного вибухового пристрою. Сулейманову було доручено визначити кількість що знаходяться там камер і відстежити патрулювання. Крім того, за словами чоловіка, він повинен був зробити муляж вибухового пристрою, зателефонувати в правоохоронні органи, а потім відстежити дії поліцейських і передати фотографії. В кінці липня чоловік знайшов чотири місця для закладки вибухівки. 30 липня він поїхав в аеропорт і повідомив про успішну закладці. Сулейманов відійшов в сторону, подзвонив конференц-зв'язку в поліцію і відійшов, щоб поспостерігати за діями силовиків. Він встиг зробити і відправити фото, після чого був затриманий», - пише видання

У РФ зазначають, що затриманий нібито диверсант розповів силовикам про інші «завдання», зокрема, відстеження пересування військових РФ і збір інформації про їх діяльність.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ. Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими. Після повідомлення ФСБ Путін звинуватив владу України у терорі і пообіцяв «не проходити повз». Крім того він заявив про те, що «не бачить сенсу у нормандських переговорах». 

Нагадаємо, в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що в окупованому Криму не затримували жодного співробітника української розвідки. 

Також Головне управління розвідки Міністерства оборони заявило, що в окупованому Криму сталося насправді зіткнення з використанням стрілецької зброї між російськими військовими і прикордонною службою ФСБ РФ, яке тепер Кремль разом з окупантами півострова намагаються піднести, як вторгнення «українських диверсантів».

Тим часом окупаційна влада Криму заявила про «негласне оголошення війни». Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Раніше президент Петро Порошенко підвищив боєготовність військ на кордоні з Кримом та в зоні АТО, а також посилити охорону стратегічних об’єктів та об’єктів інфраструктури, щоб запобігти можливим терористичним атакам. Як повідомлялось, СБУ посилила заходи з недопущення терактів.

За твердженням ФСБ РФ, «одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України». Панова затримано.

Брат Євгена - Ігор Котелянець - вважає, що українця викрали в Запорізькій області й вивезли до Криму.

Крім нього, Міністерство закордонних справ Росії заявило, що в Криму заарештовано людину на ім'я Андрій Захтій, яким виявився уродженець Львівської області, житель Євпаторії, який працював в будівельній сфері.

Наразі ФСБ в окупованому Криму шукає ще «диверсантів». 

Читайте також матеріал Главкому: Чи здатен Путін розгорнути повномасштабну війну проти України? Аналітична записка

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: