Російські ЗМІ шантажують командувача ракетними стрільбами, у якого начебто є квартира в Севастополі

Російські ЗМІ шантажують командувача ракетними стрільбами, у якого начебто є квартира в Севастополі
Волинський інформаційний портал

Російська пропаганда стверджує: генерал-майор Іван Теребуха начебто має квартиру у Криму

Український генерал-майор Іван Теребуха, який командує запланованими на 1-2 грудня ракетними стрільбами поблизу Криму, відносно нещодавно придбав квартиру в Севастополі. Про це повідомляє низка російських ЗМІ із посиланням на джерело в російських силових структурах окупаційного Криму.

Наприклад, російська газета «Взгляд» вийшла із загаловком «Украинский генерал Теребуха рискует попасть ракетой в свою квартиру в Крыму».

.jpg_06

Щоправда, це саме джерело визнає, що квартиру український генерал купив у Севастополі ще тоді, коли Крим не було захоплено Росією. «Це було ще при Україні, коли починав будуватися Античний проспект, там купували собі нерухомість високопоставлені чиновники і бізнесмени. У квартирі на проспекті античному гарний вид на море, розвинена інфраструктура, і будинки всі нові», – цитує джерело російське інформагентство «РИА Новости».

Нагадаємо, Міністерство оборони України має намір провести 1-го та 2 грудня над Чорним морем випробувальні ракетні стрільби. Однак Росія, яка окупувала Крим, виступає категорично проти цього. 26 листопада міноборони РФ надіслало відповідного листа до Міноборони України, пригрозивши, що в разі навчань збиватиме українські ракети, а також атакуватиме українські ракетні пускові установки. Офіційний Київ висловив занепокоєння подібною реакцією. Мовляв, Україна діє на своїй території, всім повідомила про намір провести навчання. При цьому у Києві не виключають, що заяви Росії можуть бути матеріалізовані. «Враховуючи дії РФ за ці роки, від неї можна очікувати багато чого поганого і негативного», – заявив заступник міністра оборони України Олександр Дублян.

Та, судячи з усього, Україна не збирається відмовлятися від навчань. Спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко був ще більш категоричним у заявах. «У нас є територія, і ніхто не буде вказувати нам, що робити», – сказав він. За словами секретаря РНБО України Олександра Турчинова, відповідно до всіх міжнародних угод, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки. Тим часом війська протиповітряної оборони Росії в окупованому Криму перейшли на посилений режим роботи. 

Читайте також: «Чи буде війна? Екс-міністри оборони і військовий експерт про ракетні випробування над Чорним морем»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: