Російські ЗМІ: США відмовили дипломатам РФ у спостереженні за президентськими виборами

Російські ЗМІ: США  відмовили дипломатам РФ у спостереженні за президентськими виборами

Запит росіян на перебування на виборчих дільницях, використовуючи досить жорсткі формулювання, відхилили відразу в трьох штатах - Оклахомі, Луїзіані та Техасі, пояснює газета

Держдепартамент США відмовив російським дипломатам, які виявили бажання виступити в якості спостерігачів на президентських виборах в США 8 листопада, пише газета «Известия» .

«Ініціативу проявило посольства Росії у Вашингтоні, запропонувавши направити своїх дипломатів на виборчі дільниці. Держдепартамент США після серії переговорів в такій можливості відмовив», - пише видання, посилаючись на Центрвиборчком.

Запит росіян на перебування на виборчих дільницях, використовуючи досить жорсткі формулювання, відхилили відразу в трьох штатах - Оклахомі, Луїзіані та Техасі, пояснює газета.

«В порушення всіх принципів демократії і норм міжнародного спостереження в Техасі навіть погрожували притягненням до кримінальної відповідальності тих спостерігачів, які з'являться на виборчих дільницях», - зазначив, у свою чергу, співрозмовник «Известий» в дипломатичних колах.

На думку члена ЦВК РФ Василя Лихачова, «такий негативний, у дусі холодної війни, підхід пов'язаний з русофобськими трендами, які диктує Держдеп США».

«Американці перешкоджають спостереженню Росії за їх виборами, оскільки вбачають у цьому загрозу. Відмова, якувони дали російським дипломатам, що планували виконувати свої прямі обов'язки, демонструє порушення міжнародно-правових норм, закріплених Віденською конвенцією про дипломатичні зносини 1961 року», - зазначив Лихачов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: