Російський блогер спростував заяви Путіна про супер-зброю: відео

Російський блогер спростував заяви Путіна про супер-зброю: відео

Ютубер дослідив публічне відео випробувань новітньої російської зброї і дійшов висновку, що вона не може бути гіперзвуковою

Нещодавно показаний відеоролик випробування новітньої російської ракети комплексу «Кинджал», дозволяє зробити висновок, що вона не є гіперзвуковою, як заявляє про це президент Росії Володимир Путін. Про це заявив відеоблогер «Мальчік у Масці» на YouTube, його умовиводи підтвердив знаний російський авіаційний експерт Вадим Лукашевич.

За словами, блогера на неможливість цієї ракети бути саме гіперзвуковою вказує наявність обтічника, який, очевидно, прикриває активну головку самонаведення. Він пояснив, що на гіперзвукових швидкостях обтічник ракети, що долає товщу повітря, буде оточено іонізованими газами, тобто плазмою. При цьому плазма буде перешкоджати роботі головки самонаведення. Сигнал від неї та до неї просто блокуватиметься шаром плазми.

«У всіх роботах присвячених, роботі з плазмою, що утворюється на гіперзвукових швидкостях навіть не ставилося мети забезпечення роботи активної радіолокаційної ГСН (головки самонаведення – ред.), тому що це питання навіть не приймається на розгляд через його принципову неможливість бути вирішеним на сьогоднішній момент», - підкреслив блогер.

На думку блогера, на відео було продемонстровано класичний спосіб корекції траєкторії балістичної ракети на фінальній ділянці або за допомогою кореляції по рельєфу місцевості, або за допомогою наведення на контрастний об'єкт за допомогою активної головки самонаведення.

«Це означає, що на фінальній ділянці виріб рухається із швидкістю менше гіперзвукової», - заявив блогер.

Експерт проте відзначив, що дана ракета є унікальною, оскільки може запускатися з літаків, проте в жодному разі не є гіперзвуковою.

«Цей виріб являє собою балістичну ракету повітряного базування для знищення великих радіоконтрастних цілей, наприклад, кораблів», - резюмував блогер.

Нагадаємо, вперше про ракети «Кинджал» стало широковідомо у виступі президента РФ Володимира Путіна 1 березня.

Пізніше Росія заявила про успішний пуск ракети комплексу «Кинджал». Відповідне відео оприлюднило міністерство оборони РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: