Російський дипломат заявив про продовження «Мінська» на наступний рік

Російський дипломат заявив про продовження «Мінська» на наступний рік

Карасін стверджував, ніби «Росія не є стороною конфлікту», спровокованого її агресією на сході України

Заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін заявив, що робота над виконанням мінських домовленостей буде продовжена і наступного, 2017 року.

При цьому в інтерв’ю російському агентству «ТАСС» він пояснив це нібито тим, що свої зобов’язання за цими угодами не виконує «київська влада».

«Але ми все-таки сподіваємося, що робота піде динамічніше, і відповідальності в Києва збільшиться», – заявив він.

Чільний російський дипломат у перебігу інтерв’ю кілька разів повертався до «зобов’язань Києва» і жодним словом не сказав про зобов’язання Москви за мінськими домовленостями. Навпаки, він, як звично, стверджував, ніби «Росія не є стороною конфлікту», викликаного її агресією на сході України.

Три головні документи про завершення російської агресії на сході України – Мінський протокол від 5 вересня 2014 року, Мінський меморандум від 19 вересня 2014 року і Мінський комплекс заходів від 12 лютого 2015 року, відомі разом як мінські домовленості, – мали були виконані до кінця 2015 року, але через невизнання Росією її зобов’язань за ними цей термін довелося продовжити, і тепер кінцевий термін їхнього виконання чітко не визначений.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: