Російський мільйонер обміняє «Вятка Банк» на українську «дочку» «Сбербанку»

Російський мільйонер обміняє «Вятка Банк» на українську «дочку» «Сбербанку»

Купівля українського «Сбербанку» латвійським Norvik Banka відбудеться у рамках обміну з російським «Вятка Банк»

Купівля української «дочки» російського «Сбербанку» латвійським Norvik Banka відбудеться у рамках обміну з російським «Вятка Банк».

Про це Громадському повідомив акціонер латвійського Norvik Banka, російський мільйонер Грігорій Гусєльніков.

«Буде обмін активами в цій угоді. Norvik буде міняти російський банк на український. Нажаль, чи на щастя, ми не зможемо собі дозволити мати банк там і там. Та й відверто кажучи, росіян не ображаю, але відкрито говорю — в Росії не хочемо. Тому будемо обмінюватися і частково це буде угода-обмін», — сказав він.

Відповідаючи на уточнююче питання ведучого про те, чи мова йде про «Вятка Банк», Гусєльников сказав «швидше за все».

«Так, ми виходимо, може бути з більш «жирного» ринку, на може бідніший ринок, але я вважаю це більш перспективний ринок. Можливість ведення підприємницької діяльності, вона можлива тільки в умовах вільної ринкової економіки, а коли право власності не зовсім право власності в країні —дуже складно там вести бізнес», — додав Гусєльніков.

Norvik Banka — один з найстаріших комерційних банків Латвії, є 8-м найбільшим банком Латвії. Norvik Banka є частиною Norvik Group, в яку входить також російський «Вятка Банк» і англійський Norvik Banka UK Limited.

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» щодо низки юридичних осіб. Санкції, зокрема, торкнуться ПАТ «Сбербанк», ПАТ «ВіЕс Банк», ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», ПАТ «ВТБ банк», ПАТ «БМ банк».

Російські банки перестали виплачувати пенсії в Україні.

27 березня Сбербанк Росії заявив про продаж 100% акцій українського дочірнього банку.

Мажоритарним акціонером консорціуму, який придбав українську «дочку» Сбербанку, є громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв. Він – син російського мільярдера Михайла Гуцерієва. 

Читайте також: Як дочку «Сбербанка» продали друзям Путіна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: