Російський мін'юст отримав запит України про передачу Клиха і Карпюка

Російський мін'юст отримав запит України про передачу Клиха і Карпюка

Питання передачі засуджених між Росією і Україною вирішуються на підставі положень Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року і Кримінально-процесуального кодексу Російської Федерації

Міністерство юстиції РФ отримало запит України про можливість передачі засуджених в РФ українців Станіслава Клиха і Миколи Карпюка. Про це повідомили в прес-службі Мін’юсту Росії.

«До Мін'юсту Росії надійшли запити Мін'юсту України про надання на підставі ст. 6 Конвенції документів, необхідних для розгляду питання передачі С.Клиха і М.Карпюка до України для подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі, розглядаються», - відзначили в Мін’юсті, додавши, що питання передачі засуджених між Росією і Україною вирішуються на підставі положень Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року і Кримінально-процесуального кодексу Російської Федерації.

Нагадаємо, 26 травня Верховний суд Чеченської Республіки РФ присудив Карпюку — 22,5 року, Клиху — 20 років позбавлення волі. Суд у справі Миколи Карпюка та Станіслава Клиха тривав з жовтня минулого року. Їх звинуватили у вбивстві російських військовослужбовців у Грозному під час російсько-чеченської війни у 1994-1995 роках. Вони свою вину заперечують.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: