Російський політолог пояснив, чому Київ не чіпає Медведчука

Російський політолог пояснив, чому Київ не чіпає Медведчука
Володимир Путін і Віктор Медведчук

Бєлковський: усі контакти Путіна з Києвом будуть іти через Медведчука

Лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук - важливий посередник між політичними елітами України і президентом РФ Володимиром Путіним. Недаремно Путін говорив про нього довго, вважає російський політолог Станіслав Бєлковський.

«Пряма лінія» Путіна - це дуже нудний захід, що втомлює. По суті, нічого цікавого ми не почули, крім підтвердження особливих відносин між Путіним і Медведчуком, якого російський президент назвав прямим спадкоємцем Грушевського, Драгоманова і Чорновола», - сказав політолог у коментарі виданню «Гордон».

Бєлковський зазначив, що про Медведчука Путін говорив 7 хв.

«Це реально багато. Медведчук - важливий посередник між українськими елітами і Путіним. Саме тому Київ не чіпає Медведчука. Я б навіть назвав його єдиною довіреною особою Путіна в українській політиці. У Тимошенко і Януковичу президент РФ розчарувався. При цьому відносини Путіна і Тимошенко ще можуть бути відновлені, так як розчарування в ній не настільки глибоке, як у випадку з українським екс-президентом-втікачем. Але поки всі контакти з Києвом будуть іти через Медведчука», - наголосив російський політолог.

Нагадаємо, вчора під час «Прямої лінії з росіянами» Путін багато уваги приділив Медведчуку, якого згадали в контексті ситуації на Донбасі. Він заявив, що вважає Медведчука українським націоналістом.

Як відомо, Медведчук є кумом Путіна.

З 12 червня 2002 по 21 січня 2005-го Медведчук очолював Адміністрацію президента Леоніда Кучми. З травня 2015 року Медведчук входить до складу підгрупи з гуманітарних питань в рамках Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України. Підгрупа займається обміном полонених в ОРДЛО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: