Російський суд окупованого Криму продовжив арешт Чийгоза до січня

Російський суд окупованого Криму продовжив арешт Чийгоза до січня

Термін утримання під вартою заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу продовжено до 8 січня

Російський суд окупованого Криму на засіданні у четвер, 29 вересня, продовжив термін утримання під вартою заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. Про це повідомила його дружина – Ельміра Аблялімова.
«Сьогодні на засіданні суду термін утримання Ахтема Чийгоза продовжений до 8 січня 2017 року», – написала вона в соцмережі.
Чийгоз був затриманий у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, у тому числі, партія «Русское единство». Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.
«Справу Чийгоза» російський суд розглядає в рамках «справи 26 лютого» після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо – заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, і окремо – інших фігурантів процесу – Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

Нагадаємо також, що у четвер, 29 вересня, Верховний суд РФ підтвердив заборону Меджлісу кримськотатарського народу. Адвокати Меджлісу кримськотатарського народу мають намір оскаржити рішення про заборону та визнання його екстремістською організацією.

Т.в.о. президента Freedom House Деніел Калінґерт заявив, що рішення про заборону Меджлісу є підтвердженням того, що в окупованому Криму відбуваються масові репресії щодо етнічної меншини, порушуються права людини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: